Okulumuz Tarihçesi

OKULUN TARİHÇESİ      :

            Coğrafi Konumu:

            Marmara Bölgesi içinde yer alan Kocaeli İli Çayırova  İlçesi sınırları içerisinde Yenimahalle de kurulan okulumuz 2001 yılında Çayırova İlköğretim Okulundan ayrılarak bağımsız müdürlük olmuştur. İlçe Merkezinde bulunmakta ve İl Merkezine 52 km mesafededir.


OKULUN TARİHÇESİ      :

            Coğrafi Konumu:

            Marmara Bölgesi içinde yer alan Kocaeli İli Çayırova  İlçesi sınırları içerisinde Yenimahalle de kurulan okulumuz 2001 yılında Çayırova İlköğretim Okulundan ayrılarak bağımsız müdürlük olmuştur. İlçe Merkezinde bulunmakta ve İl Merkezine 52 km mesafededir.

 

            ARSASI                                 : 13.059 metrekare

            BİNA YERLEŞİM ALANI     : 1800 metrekare

            KAPALI ALAN                     :  3600 metrekare

            AÇIK ALAN                          :  9859 metrekare

 

            Yapımı;

            Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmış olup 2001 yılında Çayırova İlköğretim Okulundan ayrılarak bağımsız müdürlük oluşturulmuştur.

            Okulumuzda halen 3 ayrı bloktan oluşan parçalı bir yapıya sahiptir. A Blok 1970 yılında, C Blok 1985 yılında Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından yaptırılmıştır. Okulumuzun adı Fatih İlkokulu, ortaokul kısmı Çayırova ortookulu adı altında eğitim öğretime başlamıştır. 1983 yılında Gebze İlçesi Çayırova  İlköğretim Okulu olarak devam ettirilmiş  2000 – 2001 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun ikiye ayrılması ile birlikte Yenimahalle İlköğretim Okulu adını almıştır.

Okulumuz üç ayrı binadan oluşmakta olup her bir binanın arası yaklaşık 100 metredir. Bilgisayar laboratuarı, iş atelyesi, okulöncesi sınıfı, derslik ve idari kısımlardan oluşmaktadır. Öğretmenler odası ve idari bölüm A Blokta bulunmaktadır.

     



Kaynak: .
Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi